2014 m. gavėnios kronika

2014-04-12 | Parapijos informacija
pnk-news.png

Kovo 14–16 d. Truskavoje vyko katedriečių rekolekcijos 

Rekolekcijose dalyvavo 18 merginų ir vaikinų, už kuriuos atsakomybę prisiėmė ir programa rūpinosi diak. Dainius Kaunietis ir Deimantė Vertelkaitė. Dvasiniu maistu rūpinosi Truskavos parapijos klebonas kun. Mindaugas Kučinskas, kun. Dainius Matiukas, kun. Eugenijus Troickis ir Andrius Meškauskas. Norime padėkoti „Norfos“ parduotuvėms Babilone II ir Molainių km., paaukojusioms maisto produktų jauniesiems Dievo ieškotojams.

Katedriečių įspūdžiai iš rekolekcijų Truskavoje (kalba netaisyta)

  • Šios rekolekcijos man buvo išties labai vertinga patirtis. Labiausiai į atmintį įsirėžė iš pažiūros visai nereikšmingi dalykai, kaip, pavyzdžiui, pašnekesiai prie arbatos puodelių, kartu giedamos šlovinimo giesmės, žaidimai su kėdėmis ir panašiai. Galbūt tai tik smulkmenos, tačiau iš jų ir susideda bendrystė mūsų tarpe, jų dėka esame artimesni vienas kitam, o svarbiausia – artimesni Dievui (Teresė).
  • Rekolekcijos puiki vieta sustoti, atsitraukti nuo chaoso ir susitikti akis į akį su Jėzumi. Bet šiose rekolekcijose susitikau su bendryste mažume. Viešpats visą savaitgalį sakė, jog Jo galybė labiausiai atsispindi silpnume. Ir tai mačiau ne tik akimis, bet ir širdies akimis. Meldžiausi už mus mažutėlius, kad galėtume liudyti Jo meilę, kurią patyrėme per šias dienas (Deimantė).
  • Per šias rekolekcijas patyriau tikrą susitikimą su Jėzumi. Po atgailos sakramento, susitaikymo savo širdyje [pajutau] tikrą ramybę ir Dievo meilę. Džiaugiuosi, jog atsispyriau piktojo pagundoms ir iš naujo patyriau bendrystės džiaugsmą, sustiprėjau tikėjimo kelyje (Ieva).
  • Rekolekcijose buvau pirmą kartą. Man labai patiko. Patiko būti kartu ne tik su Dievu, bet ir bendrystėje su kitais. Suartėjau su dauguma Katedriečių. Dar labiau priartėjau prie Dievo ir atradau dvasinę ramybę (Paulina).
  • Rekolekcijos padėjo geriau pažinti save, kitus ir, žinoma, Dievą. Tai buvo nuostabi galimybė atitrūkti nuo kasdienybės. Galėjau skirti laiko dvasiniams dalykams, viską apgalvoti ir pasisemti naujų jėgų (Vitalija).
  • Suvokimas, kokius vaisius duoda mums Dievas: ramybę, meilę, susikaupimą, džiaugsmą, dėkingumą; visi vaisiai ragaujami mintyse, sielos mažiausiose kertelėse. O juos supūdo, sugadina saldų jų dalijimosi malonumą piktojo keliamos abejonės. Jeigu vieną akimirką jauti džiaugsmą, pasitikėjimą, o kitą akimirką jau abejoji savimi, mąstai, ką ir kaip negero, savanaudiško padaryti, tai nevalia pasiduoti neigiamiems piktojo veiksmams. Teužtenka nuvyti tas niūrias mintis šalin, žinant tikrąjį Dievo duotų vaisių skonį ir sunaikinti sugadintas mintis (anonimas).

2014-03-29 Gavėnios susikaupimo vakaras

2014-04-03 Gavėniai skirti šeimų susitikimai

Kovo 31 d. – balandžio 3 d. mūsų parapijos vaikai, švęsdami Atgailos sakramentą, pirmą kartą patyrė Dievo gailestingumą.

Dėkojame vaikučių artimiesiems už bendrystę, buvimą kartu ir bendrą  maldą.

Taip pat nuoširdžiai dėkojame diak. Dainiui Kauniečiui ir katechetėms (Almai, Laurai, Lidijai, Ernestai), kurie palydėjo vaikus.

2014-04-12 Koncertas

Mūsų katedroje Valstybinis choras „Vilnius“ atliko kompozitoriaus V. Miškinio kūrinį „Mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus kančią pagal evangelistą Joną“.

< atgal į sąrašą